SPECIALISATIES

Bekkenbodem oefeningen

BEKKENBODEMTHERAPIE


Bekkenbodemtherapie of pelvische reëducatie is het aanpakken van problemen in het gebied van het kleine bekken (pelvis).  De bekkenbodemspieren kunnen ofwel te zwak ofwel te strak gespannen zijn, en dit kan voor problemen zorgen. Deze problemen kunnen voorkomen bij zowel kinderen, vrouwen als mannen. 

pre- en postnatale kine

PRE-EN POSTNATALE REVALIDATIE


Info en advies omtrent zwangerschap, bevalling en postnatale periode.

Klachten tijdens de zwangerschap alsook na de bevalling worden aangepakt. 

Reconditionering en krachtopbouw postnataal staat centraal.

manuele therapie

MANUELE THERAPIE


Deze specialisatie heeft als doel de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaams-houdingen en -bewegingen te verbeteren.  We gaan op zoek naar de oorzaak van het probleem en behandelen gericht. Bij nek- en rugklachten is dit zeker zinvol.

dry needling

DRY NEEDLING


Deze behandeling beïnvloedt het spierwerk via het bewerken van triggerpunten. Met behulp van kleine naalden worden deze punten aangeprikt waardoor een verbetering van het bewegingsapparaat wordt bereikt.

sportrevalidatie

SPORTKINESITHERAPIE


Zowel preventief als bij een letsel wordt een programma opgemaakt om het bewegingsapparaat te verstevigen of herstellen. Rekening houdend met ieders individuele sportuitoefening.na operatie

ALGEMENE KINESITHERAPIE / POSTOPERATIEVE REVALIDATIE


Met kinesitherapie wordt elke patiënt maximaal behandeld met als doel terug te kunnen participeren in het alledaagse leven. Hierbij staat ieder individu centraal. Leeftijd, verwachtingen, job, hobby's, gezinssituatie... worden in rekening gebracht.